banner Pieter Konijn
NIEUWS - Techniek

CinemaNext introduceert premium cinema format Sphera

22 maart 2017

CinemaNexts Sphera

CinemaNext is geenszins van plan zich alleen te laten associëren met de installatie en het onderhoud van cinema-apparatuur. Het bedrijf, dat onderdeel uitmaakt van Ymagis, wil met de introductie van Sphera een volgende stap zetten in z'n ontwikkeling.

Sphera is het nieuwe premium cinema format waarmee CinemaNext op de markt komt. Het biedt exploitanten de mogelijkheid een totaalpakket af te nemen: van lobby- en zaaldesign tot audio en projectie.

Daarmee lijkt het bedrijf Dolby te willen volgen dat bioscoopondernemers met Dolby Cinema ook een totaalconcept aanreikt. De vergelijking met Barco gaat ook op, want ook Barco biedt exploitanten met z'n eigen projectoren, het geluidssysteem Auro en de elementen voor de inrichting van de bioscooplobby een totaalpakket.

En daarin schuilt ook het verschil. CinemaNext werkt met apparatuur en technieken van derden, zoals Dolby Atmos, om het geheel compleet te maken. Onderdeel van Sphera is wel het zelf ontwikkelde EclairColor. Die techniek werd vorig jaar zomer door Éclair (ook onderdeel van Ymagis) op de markt gebracht. Er kan een beter contrast op het scherm én een grotere kleurdiepte in het beeld mee worden bereikt.

Volgens Till Cussmann, senior vice president van CinemaNext, kan Sphera deel uitmaken van nieuwe bioscopen, maar ook onderdeel zijn van bioscoopzalen die opnieuw worden ingericht.

CinemaNext gaat Sphera voor het eerst aan exploitanten tonen tijdens CinemaCon, de vierdaagse bioscoopvakbeurs die 27 maart in Las Vegas van start gaat.

Artist impressions van Sphera van CinemaNext

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px