banner Pieter Konijn
NIEUWS - Techniek

dcinex wordt Ymagis

21 juli 2014

dcinex wordt onderdeel van het Franse beursgenoteerde cinematechnologiebedrijf Ymagis Group, zo is vandaag bekendgeworden. Ymagis heeft daartoe overeenstemming bereikt met de huidige aandeelhouders van dcinex.

dcinex ontstond in 2012 door het samengaan van digitale cinema integrator XDC, FTT Filmtronics en het Duitse facilitaire filmbedrijf Bewegte Bilder. Met de overname door Ymagis is een geldbedrag van 26,1 miljoen euro gemoeid. Serge Plasch, CEO en managing director van dcinex gaat het bedrijf na de definitieve overname verlaten. Hij gaat aan de slag bij de PRG Group, een bedrijf gespecialiseerd in event technologie.

Voor de Nederlandse vestiging van dcinex zal vooralsnog niks veranderen. Dat bevestigt Matthew Jones, managing director bij dcinex Benelux bv. 'Het zal wel wat betekenen voor de landen waarin zowel Ymagis als dcinex heel actief is, maar voor Nederland geldt dat niet. Ik denk dat het past in het beeld van de consolidering binnen de internationale bioscoopmarkt. Ik denk ook dat het goed is voor de ontwikkeling van die markt,’ aldus Jones in een eerste reactie.

In Nederland werkt Ymagis nu voor Euroscoop en Utopia.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie