banner Pieter Konijn
NIEUWS - Techniek

Dolby Cinema Hilversum opent met Inside Out

18 juni 2015

JT Hilversum krijgt als tweede bioscoop in Nederland een Dolby Cinema-zaal. Op 15 juli is de feestelijke eerste vertoning: een screening van Disney•Pixar’s Inside Out. In 2D, Dolby Atmos en Dolby Vision.

Met de opening vervolgt Dolby zijn opmars in Nederland. Het Dolby Cinema-systeem omvat laserprojectie, Dolby Vision, waarmee de lichtopbrengst voor 3D-films fors wordt verhoogd. Daarmee wordt een veelgehoorde klacht van 3D-projectie (‘te donker’) weggenomen. Een frame rate (het aantal beelden per seconde) die twee keer zo hoog ligt als die van een reguliere bioscoopvoorstelling zorgt voor een heel rustig en haarscherp beeld, ook bij een druk bewegende camera. En het gepatenteerde Dolby Atmos geluidssysteem is kanaal gestuurd, wat betekent dat geluidseffecten naar een specifieke speaker gestuurd worden, waardoor geluid zich door de zaal lijkt te bewegen.

foto: levendige gevoelens in Inside Out

Inside Out ging in première op het filmfestival van Cannes, en ontving daar unaniem lovende kritieken. De film geeft letterlijk gestalte aan de emoties die leven in het hoofd van een klein meisje.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px