banner Pieter Konijn
NIEUWS - Techniek

Dolby koopt Doremi

24 februari 2014

Dolby gaat Doremi Labs overnemen, dat hebben beide bedrijven vandaag bekendgemaakt. Dolby betaalt 92,5 miljoen dollar voor Doremi Labs. Daarnaast kunnen de eigenaren van Doremi in een periode van vier jaar in totaal nog eens 20 miljoen dollar extra opstrijken als de overname goed uitpakt. De overname moeten nog wel worden goedgekeurd door Amerikaanse en internationale autoriteiten. Verwacht wordt dat de transactie eind 2014 definitief gestalte krijgt.

Doremi Labs werd in 1985 opgericht door Camille Rizko. Het bedrijf, dat servers, converters en software maakt voor bioscopen, broadcastbedrijven en andere av-bedrijven liep en loopt voorop in de digitalisering van het internationale bioscooppark. De eigenaren plukken daar nu de vruchten van.

In een persverklaring stelde Kevin Yeaman, president en CEO van Dolby Laboratories: 'Together we’ll be able to advance the pace of innovation and create the kind of cinematic experiences that drive movie attendance for our exhibitor partners.’ Met de overname verstevigt Dolby zijn positie in de internationale wereld van audio- en videotechnologie.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
LadyBird