banner Pieter Konijn
NIEUWS - Techniek

Euroscoop heeft eerste bioscopen met Barco Escape

14 juli 2016

De primeur in Nederland is voor Euroscoop. Die onderneming gaat in de bioscopen in Tilburg en Maastricht over tot de installatie van Barco Escape. Star Trek Beyond is de eerste film die in het bijzondere formaat gaat draaien in deze bioscopen. 

Barco Escape wordt geïnstalleerd in zaal zes van Euroscoop Tilburg (220 stoelen) en zaal twee in Euroscoop Maastricht (260 stoelen).

Escape werd in 2014 geïntroduceerd door de Belgische Barco. Met de projectietechniek wordt de kijker het verhaal extra ingetrokken. Dat gebeurt door op twee zijschermen – die allebei in een hoek van ongeveer 145 graden op het hoofdscherm staan – aanvullende beelden uit de film te projecteren. Daardoor ontstaat een 270 graden panoramisch beeld.

Voor Star Trek Beyond is er extra beeldmateriaal gecreëerd voor vertoningen op de zijschermen. Het gaat om twintig minuten van de film waarbij de kijker het Star Trek universum wordt ingezogen.

De klant betaalt twaalf euro om Star Trek Beyond in Barco Escape te kunnen zien bij Euroscoop Tilburg en Maastricht.

Meerdere productiemaatschappijen hebben aangekondigd films geschikt te maken voor Barco Escape. In oktober 2015 sloot Barco nog een vijfjarig contract met 20th Century Fox om de komende jaren meerdere films in het Barco Escape-formaat uit te brengen. Regisseur Scott Waugh (van Act of Valor en Need for Speed) maakte kortgeleden bekend dat hij de eerste film compleet gefilmd voor Barco Escape gaat regisseren.

'De lancering van Barco Escape in onze bioscopen in Tilburg en Maastricht is de volgende stap in het bewerkstelligen van een interactieve bioscoopervaring voor onze klanten', aldus Luc van de Casseye, CEO van Euroscoop.

Het Belgische Euroscoop heeft momenteel twee bioscopen in Nederland, in Tilburg (twaalf zalen) en Maastricht (zes zalen). Er wordt gebouwd aan een multiplex met elf zalen en 2.600 stoelen in Schiedam. Daarnaast heeft de onderneming aangekondigd bioscopen te zullen bouwen in Amsterdam-Noord en in Ypenburg bij Den Haag.

Star Trek Beyond wordt 21 juli uitgebracht in de Nederlandse bioscopen. De film is vanaf dat moment ook in Barco Escape in Euroscoop Tilburg en Maastricht te zien. De film wordt uitgebracht door Universal Pictures International.

 

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)