banner Pieter Konijn
NIEUWS - Techniek

Euroscoop presenteert Barco Escape

21 juli 2016

Ondanks het feit dat een nieuw zomers warmterecord werd bereikt in het zuiden van het land stroomden zaal 6 in Euroscoop Tilburg en zaal 2 in Euroscoop Maastricht gisteravond vol met geïnteresseerden die de eerste presentatie van de Barco Escape projectietechniek mochten bijwonen.

De Escape-techniek houdt in dat links en rechts naast het normale scherm flinke extra schermen zijn opgehangen, waarop door aan het plafond bevestigde projectoren in sinc beelden worden geprojecteerd. Hierdoor ontstaat een panoramisch 270 gradenbeeld waardoor de kijker veel meer de film wordt ingezogen.

Na een korte inleiding van Luc van de Casseyen, CEO van het Belgische Euroscoop, volgde een korte promo met prachtige beelden van landschappen, watervallen en extreme sports. De verrassing van de avond was de voorvertoning van Star Trek Beyond waarbij extra beeldmateriaal is opgenomen dat in een Barco Escape opstelling bijzonder mooi tot z'n recht komt. Bij wijdse scènes was het panorama-effect adembenemend, met name bij het - spoiler alert!- neerstorten van de Starship Enterprise op een vreemde planeet. Het enige nadeel was wel dat als het beeld zich weer concentreerde op het middenscherm dit in verhouding tot het panoramabeeld vrij klein leek. Het wachten is op de eerste film die helemaal met de  Barco Escape-techniek zal worden opgenomen.

tekst van Ilona van Genderen Stort.

Filmfragment Start Trek Beyond. Foto: Ilona van Genderen Stort. (credits Universal Pictures)

 

 

lees meer

Riet Zegers

Riet Zegers is uitgever van Holland Film Nieuws en verantwoordelijk voor de eindredactie en advertentieverkoop. Met haar bedrijf Filmplan verzorgt zij de programmering van diverse bioscopen en filmtheaters door het hele land. Daarnaast houdt Filmplan zich bezig met een breed scala aan filmgerelateerde projecten (o.a. het uitgeven van het adresboek).
Website www.filmplan.nl / Linkedin riet-zegers

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner CineJobs240x180px
Banner_USHIO240x180
LadyBird