banner Pieter Konijn
NIEUWS - Techniek

Euroscoop vertoont 6 Below volledig in Barco Escape

17 november 2017

Drie jaar geleden introduceerde Barco de immersive techniek die met Escape noemt. Het is een toepassing waarbij aan weerszijde van het bioscoopscherm, op de zijmuren, extra projectieschermen worden bevestigd die een panoramische kijkervaring mogelijk maken.

De bioscopen van Euroscoop in Tilburg en Maastricht zijn tot op heden de enige bioscopen in Nederland die Barco Escape in huis hebben. De techniek werd daar in 2016 geïnstalleerd.

Star Trek Beyond was de vorige film die in een Escape-versie werd uitgebracht. Bij die film werden de zijschermen alleen bij bepaalde scènes gebruikt. 6 Below maakt de volledige duur van de film gebruik van het Escape-effect.

6 Below is het waargebeurde verhaal van voormalige hockeyspeler Eric LeMarque (Josh Hartnett) die noodgedwongen een tijd in de besneeuwde bergen moet doorbrengen.

Euroscoop Tilburg en Maastricht vertonen de film sinds gisteren al in Barco Escape. De officiële release van 6 Below is 23 november aanstaande. De film wordt uitgebracht door Dutch FilmWorks.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
LadyBird