banner Pieter Konijn
NIEUWS - Techniek

Nieuwe bioscoop JT Hilversum krijgt laserprojectie

18 juni 2014

Bioscooponderneming JT gaat in de nieuwe bioscoop in Hilversum een laserprojector van Barco installeren. Daarmee is JT de eerste bioscooponderneming in Europa die deze stap zet. Het betreft een 6 primary Laser3D, zo werd door de onderneming bekendgemaakt terwijl in Barcelona de vakbeurs CineEurope plaatsvindt.

De projector van Barco die door dcinex in JT geïnstalleerd gaat worden biedt een lichtopbrengst van 60.000 lumen. De project kan ook 4K-beelden aan met 60 fps en (3D-)films vertonen in 4K-resolutie.

Tijdens CineEurope is laserprojectie een veelbesproken onderwerp. Omdat het een nieuwe techniek is, omringd met vele vragen, die door velen nog als te duur wordt ervaren, is het opvallend dat JT de stap nu al zet. 'Voor de nieuwe bioscoop JT Hilversum zetten wij alles op alles om ons publiek de beste ervaring te geven', aldus de managing director van JT Bioscopen Albert Jan Vos. 'Als klant van het eerste uur hebben wij de uitzonderlijke bioscooptechnologieën van Barco altijd als favoriet beschouwd. Wij zijn dan ook trots om de eerste bioscoop te zijn waar een laserprojector van het allerhoogste niveau wordt geplaatst. Het is een ware revolutie voor de industrie en een kantelpunt voor de bioscoopervaring.'

De bioscoop van JT in Hilversum gaat open in oktober van dit jaar.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN