banner Pieter Konijn
NIEUWS - Techniek

Ook 4D-films bij Movieskoop Emmeloord

08 februari 2018

In de afgelopen periode was er veel aandacht voor de komst van 4D-zalen in Pathé de Kuip en Pathé de Munt. Ook Movieskoop Cinemas wil mee met de bioscoopinnovaties. Het sloot een contract met het Chinese Shuqee om 4D in de bioscoop in Emmeloord te installeren.

In de bioscoop in Emmeloord wordt momenteel de laatste hand gelegd aan de 4DM-zaal. In die zaal kan het publiek plaatsnemen in stoelen die met de film meebewegen en waarin het bovendien wind-, weer- en andere effecten ervaart.

Bioscoopondernemer Franke Witteveen heeft zijn theater uitgebreid met een vierde zaal. Daarin zijn in totaal zestien DM-stoelen en zes gewone bioscoopstoelen geplaatst. De zaal is verder uitgerust met een Barco DP 2K projector en een 7.1 Dolby geluidsinstallatie.

4DM is een product van Guangzhou Shuqee Digital Tech. Co., Ltd. Dit Chinese bedrijf is bezig bioscoopzalen wereldwijd uit te rusten met technieken die 3D ontstijgen. Shuqee is actief in veertig landen.

De effecten die aan een film worden meegegeven, worden door de exploitant zelf geprogrammeerd. Witteveen: 'Dat is vrij eenvoudig. Er is speciale software waarmee wij dat zelf kunnen doen. Er is hier een week lang een Chinees geweest die ons dat heeft uitgelegd.'

Bij de 4DX-zalen van Pathé worden de film door het Koreaanse CJ 4Dplex zelf gecodeerd.

Witteveen vertelt dat hij de eerste film graag vrijdag 9 februari wil vertonen. 'We willen Jumanji graag in 4DM vertonen. Maar filmdistributeur Universal moet daar nog akkoord op geven.'

Movieskoop exploiteert naast de bioscoop in Emmeloord ook een bioscoop met drie zalen in Hardenberg.

De 4DM-zaal in Movieskoop Emmeloord in wording.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird
Banner_USHIO240x180
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN