banner Pieter Konijn
NIEUWS - Techniek

Pathé pakt uit met IMAX, Dolby Cinema én 4DX

29 mei 2017

Pathé krijgt er in Nederland niet alleen een nieuwe IMAX-zaal bij, het bedrijf gaat ook investeren in maar liefst drie Dolby Cinema-zalen. Daarnaast introduceert het bedrijf 4DX in Nederland. Dat is het resultaat van overeenkomsten die Pathé sloot met IMAX, Dolby en 4DX tijdens het filmfestival van Cannes.

Er komen bij Pathé in totaal zes nieuwe IMAX-zalen bij. Vijf daarvan worden in Frankrijk geplaatst, een komt er in Nederland. Om welke Nederlandse stad het gaat is nog niet bekendgemaakt.

Het blijft niet bij die investering. Pathé heeft namelijk besloten ook te kiezen voor Dolby Cinema, het systeem dat in Nederland nu alleen nog te vinden is bij twee bioscopen van Vue.

In Cannes sloten Les Cinémas Gaumont en Dolby een overeenkomst voor het realiseren van in totaal tien Dolby Cinema-zalen. Zeven daarvan komen in Frankrijk en drie in Nederland. Er komt in ieder geval een Dolby Cinema-zaal in Pathé de Kuip in Rotterdam en een in Pathé de Munt. De opening daarvan gaat nog dit jaar plaatsvinden, bevestigt commercieel directeur Doron Kurz.

Met het uit Korea afkomstige CJ 4DPLEX heeft de Pathé Group daarnaast afspraken gemaakt over het installeren van in totaal dertig 4DX-zalen tot 2020. Bij 4DX bewegen de stoelen niet alleen mee met de gebeurtenissen in de film, maar worden ook wind, water, stoom en geuren gebruikt om de bioscoopbezoeker helemaal op te laten gaan in de film.

Welke Pathé-bioscopen in Nederland uitgerust gaan worden met 4DX kan Doron Kurz nog niet mededelen. 'We zullen daar zo spoedig mogelijk meer details over bekendmaken', aldus de commercieel directeur.

Meer informatie over de plannen van Pathé is te lezen in de nieuwsbrief van HFN die morgen verschijnt.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180