banner Pieter Konijn
NIEUWS - Techniek

Samsung onthult 3D-scherm op ISE-beurs

09 februari 2018

Samsungs 3D-LED-scherm

Op de ISE-beurs in de Amsterdamse RAI heeft fabrikant Samsung deze week de 3D-functionaliteit van zijn direct view Cinema LED-scherm onthuld. In sessies in een aparte suite op de beursvloer ontving de Koreaanse tech gigant genodigden voor een presentatie op een vijf meter breed 2K LED-scherm. Tijdens de korte demo werden naast 2D-content, 3D-trailers van animatiefilms vertoond, die met elegante, dunne actieve brillen konden worden bekeken.

Samsung heeft momenteel wereldwijd nog maar enkele installaties van hun Cinema LED-scherm, waarvan twee in Korea en één in China. De eerste Europese installatie wordt in maart in Zurich verwacht, waar Samsung Europese exploitanten zal gaan uitnodigen om het scherm te ervaren. De eerste twee installaties in Hollywood staan ook al gepland.

Terwijl de Cinema LED-schermen in Azië 4K-beeld op een tien meter breed scherm tonen, werd op ISE een vijf meter breed 2K-scherm getoond, dat middenin het certificeringsproces zit.

lees meer

Frank de NeeveFrank de Neeve werkt in de bioscoopwereld en schrijft over bioscooptechniek. Soms vraagt hij zich of hij nog tijd heeft om films te kijken.
Website - / Twitter @Cineserver / Linkedin -

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN