banner Pieter Konijn
NIEUWS - Techniek

Star Trek Beyond te zien in Barco Escape

12 april 2016

Toepasselijker kan bijna niet. Een scifi-fenomeen dat gebruik gaat maken van een van de meest geavanceerde bioscooptechnieken van dit moment. Gisteren maakte productiemaatschappij Bad Robot (van J.J. Abrams) en projectorenfabrikant Barco bekend dat de nieuwe Star Trek in Barco Escape te zien zal zijn.

Star Trek Beyond is natuurlijk al een titel waar reikhalzend naar wordt uitgezien, maar de samenwerking met Barco geeft deze derde aflevering van de reboot letterlijk een extra dimensie. Want het ruimteavontuur kan bij vertoning in een Escape-zaal uitgebreid worden over twee aanvullende schermen, die op een hoek van ongeveer 45 graden aanvullende content bieden. Eerder kon het publiek dit fenomeen ervaren bij The Maze Runner.

‘Regisseur Justin Lin heeft een episch avontuur gemaakt en niets past daar beter bij dan het unieke Barco-formaat,’ aldus producent Abrams. Barco Escape zal tijdens ‘key moments’ op de extra schermen in werking treden, grofweg gedurende twintig minuten van de film.
Overigens presenteert de Koreaanse entertainmentgigant CJ op de CinemaCon een systeem dat aan Escape doet denken. ScreenX biedt een ‘270 degree immersive experience’ bij onder meer de Chinese boxoffice-hit Mojin: The Lost Legend.

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN