banner Pieter Konijn
NIEUWS - Techniek

Wereldprimeur in Almkerk

06 december 2017

Wereldprimeur voor Hollywoud

Servicebioscoop Hollywoud is onlangs als eerste bioscoop ter wereld volledig uitgerust met RealD’s nieuwe Ultimate bioscoopscherm. Dit revolutionaire scherm heeft niet de traditionele nadelen van zilverschermen zoals hotspot-vorming en niet-uniforme lichtopbrengst en is 85% meer lichtefficiënt.

Servicebioscoop Hollywoud, dat in december viert dat de familie Duijnhouwer 65 jaar actief is in de bioscoopwereld biedt met dit high tech-scherm bezoekers een nog betere filmervaring in alle vier de zalen.

Er zijn de afgelopen jaren grote stappen gemaakt in de kwaliteit van zilverschermen. Zo kwam marktleider Harkness screens enkele jaren geleden met innovatieve schermen als Clarus XC en Precision White. Het Ultimate-scherm, waar specialisten van RealD vier jaar aan hebben gewerkt en dat zeker driemaal duurder is dan een traditioneel zilverscherm, is echter nog veel beter. Dit aluminium scherm heeft karakteristieken die je associeert met witte schermen, terwijl het toch geschikt is voor 3D-polarisatiesystemen.

lees meer

Frank de NeeveFrank de Neeve werkt in de bioscoopwereld en schrijft over bioscooptechniek. Soms vraagt hij zich of hij nog tijd heeft om films te kijken.
Website - / Twitter @Cineserver / Linkedin -

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Dorst_HFN
17102.BARCO.HollandFilmNieuws.onlinebanner.v2
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN
9694_BVHV_BANNER_HFN(240x180px)
Phantom_Thread240x180
Banner CineJobs240x180px
Banner_USHIO240x180