banner Pieter Konijn
NIEUWS - Techniek

Ymagis introduceert nieuwe masteringtechniek voor hoofdfilms

08 juli 2016

Digitale cinema-specialist Ymagis heeft officieel de nieuwe masteringtechniek EclairColor gelanceerd. De techniek combineert een nieuw masteringproces met specifieke projectietechnieken in de bioscoop. Met EclairColor kan een beter contrast op het scherm én een grotere kleurdiepte in het beeld worden bereikt.

Cedric Lejeune, vice president of technology van Éclair bevestigt desgevraagd dat er met de nieuwe techniek een helderheid (brightness) kan worden bereikt die tweemaal zo hoog is als bij de huidige projectiesystemen. Daarnaast kan er een contrastratio worden opgebouwd die zelfs drie keer zo hoog is vergeleken met de bestaande DLP projectiesystemen.

Tijdens de afgelopen CineEurope-beurs in Barcelona werd de nieuwe techniek al aan een select gezelschap getoond. Bij die demonstratie werd gebruik gemaakt van een duo-opstelling van Sony’s 4K SRX-R515DS projectiesysteem. De demonstratie bestond onder meer uit een gelijktijdige projectie van reguliere DCP’s en de EclairColor-techniek.

Op dit moment kan alleen deze Sony-configuratie worden ge-update bevestigt Ymagis. Maar, zo laat het bedrijf weten, binnen enkele maanden is het ook mogelijk met andere merken, waaronder Barco.

Om optimaal te profiteren van EclairColor moeten er niet alleen een update plaatsvinden bij de bioscoop, maar moeten de DCP's ook gemasterd worden met behulp van de nieuwe techniek. Projectieapparatuur die voorbereid is op EclairColor kan echter ook reguliere DCP's afspelen.

Ymagis liet in een verklaring weten dat het succes van EclairColor mede afhangt van hoeveel regisseurs, cameralieden en filmdistributeurs de nieuwe technologie omarmen.

 

Met dank aan Frank de Neeve.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px