banner Pieter Konijn
NIEUWS - Techniek

Ymagis onhult nieuwe merknaam en richt zich op post-VPF-tijdperk

30 maart 2016

De Europese serviceorganisatie voor bioscopen, Ymagis, heeft een nieuwe bedrijfsidentiteit onthuld. Dat werd gedaan tijdens de bekendmaking van de bedrijfsresultaten van 2015. Die toonden een jaaromzet van 157,7 miljoen euro.

Het Franse Ymagis komt met het nieuws op het moment dat het bezig is veranderingen door te voeren in de bedrijfsvoering. Het transformeert van een business in virtual print fees naar een onderneming die zich wil richten op de complete dienstverlening op het gebied van bioscopen en content.

De afgelopen jaren heeft Ymagis dcinex, Eclair, SmartJog en nog enkele andere dienstverleners in de bioscoopsector overgenomen. Deze bedrijven worden nu ondergebracht in twee groepen: dienstverlening voor exploitanten en dienstverlening op het vlak van content.

De eerste groep gaat opereren onder de merknaam CinemaNext. Het legt zich toe op bioscoopapparatuur en services, dienstverlening op het gebied van NOC’s (Network Operating Centre), software en consultancy. Onder de merknaam Eclair komen bedrijfsactiviteiten zoals postproductie, distributiediensten voor bioscopen en arthouses, restauratie, ondertiteling en nasynchronisatie.

De naam Ymagis zal alleen nog worden gebruikt op de financiële markt. Er wordt afscheid genomen van merknamen zoals dcinex. Het logo voor alle bedrijfsonderdelen bestaat voortaan uit een lichtflits (éclair betekent bliksem).

In een vraaggesprek met HFN benadrukte de CEO van Ymagis, Jean Mizrahi, het belang om voort te bouwen op de historie van Eclair, het bedrijf dat in in 1907 werd opgericht, om zo één bedrijfscultuur en -identiteit te creëren. ‘The lightning bolt is an important legacy that we wanted to preserve and grow upon.’

Mizrahi zegt ook te willen benadrukken dat ‘we take it as a fact that VPF is behind us,’ Het bedrijf zal zich gaan toeleggen op de vervangingscyclus van digitale apparatuur in bioscopen. Daarnaast houdt het zich bezig met nieuwe technologieën zoals immersive audio. Er zal meer over de bedrijfsplannen worden verteld als Ymagis het strategische driejarenplan in september uit de doeken doekt.

In de HFN-nieuwsbrief van komende week staat een uitgebreider artikel over de wijzigingen bij Ymagis.

lees meer

Patrick von Sychowski

Patrick is the Editor of CJ - CelluloidJunkie.com - the leading online news and analysis resource for the cinema business. Prior to co-founding CJ in 2007 he set up the digital cinema operations for Deluxe Europe in London and Unique Digital in Scandinavia. He was also responsible for helping to digitize Bollywood as Head of Digital Cinema operations for Adlabs/Reliance MediaWorks. Patrick is based in Singapore where he covers China/Asia, the fastest growing cinema market in the world today.
Website www.celluloaidjunkie.com Twitter @patrickvons LinkedIn /patrickvons

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN