banner Pieter Konijn
NIEUWS - Techniek

Ymagis onthult visie op de toekomst

18 oktober 2016

Ymagis, de Europese serviceorganisatie voor bioscopen, heeft de bedrijfsstrategie voor de komende drie jaren onthuld. De plannen zijn vastgelegd in het document getiteld Perform 2020. Het strategieplan is met name interessant omdat het ook het nodige vertelt over de stand van zaken van de Europese vertoningssector.

Sinds de oprichting van Ymagis in 2013 zag het bedrijf de omzet verviervoudigen. Dat kwam door het uitbreiden van de activiteiten en overnames, en niet in de laatste plaats door de golf van innovatie die door de bioscoopsector gaat.

Ymagis ziet dat de business unit die zich bezighoudt met de vpf minder omzet genereert. Toch verwacht het bedrijf dat vpf de komende jaren voor significante cash flow blijft zorgen. Momenteel maakt de omzet uit de vpf deals 41% uit van de omzet van de Ymagis Group. In het plan staat beschreven dat men de vpf business unit in 2020 wil vervangen door twee andere bedrijfsonderdelen.

Verder is het bedrijf ervan overtuigd dat de ontwikkelingen op het vlak van content alsook de groei van het aantal verkochte bioscoopkaartjes in Europa goed zal uitpakken voor de onderneming.

Een van de technologische ontwikkelingen die goed moet gaan uitpakken is EclairColor, de digitale kleurentoepassing die kortgeleden door Ymagis werd geïntroduceerd. De nieuwe techniek zorgt ervoor dat de kwaliteit van het geprojecteerde beeld een flink boost krijgt qua kleuren en contrast.

Ymagis deelt voorts de mening van onderzoeksbureau I.H.S. dat het aantal bioscoopschermen in het EMEA-gebied (Europa, Midden-Oosten en Afrika) in 2020 nog zal stijgen met 10%.

Het strategieplan Perform 2020 is hier te downloaden.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px